Tuesday, 22 February 2011

Orang Kaya Selalu Buat Apa Yang Orang Miskin Tak Suka Buat...

Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi, saya telah melepasi halangan dalam diri yang membelenggu selama ini...Ramai orang gagal melepasi halangan ini kerana masing-masing berguru dengan ALASAN...Beza antara orang kaya dengan orang miskin atau orang yang menyangka mereka kaya ialah ORANG KAYA SELALU BUAT APA YANG ORANG MISKIN TAK SUKA BUAT...hmmm..mendalam maksudnya tu...Ramai orang memberi alasan mengatakan bisnes sebegini mengarut, menipu dan sebagainya...sebenarnya, persepsi saya pada mulanya juga memang sebegitu...Kawan-kawan saya berkata " Kau jangan join, nanti kau kena tipu"...ada juga yang berkata" Kau jangan join, nanti diorang pengaruh fikiran kau"....hmmm...dengan tanpa berfikir panjang, saya pun menuruti kata-kata mereka walhal saya tahu bisnes ni memang ada potensi untuk mengubah hidup....

Timbul pula satu persoalan dalam minda saya..kalau orang dalam bisnes ni mempengaruhi saya sekalipun, mereka menerapkan nilai-nilai yang positif dan ianya untuk memajukan diri...Saya amat hairan kawan-kawan saya yang berkata sedemikian lari lintang-pukang bila didatangi para-para tabligh yang cuba menyampaikan seruan Allah SWT....hmmm..patutkah saya ikut orang-orang yang berfikiran sebegini...?


Gambar Hiasan ~ Dato' Aziz Bakar ( foto dari Google )

Alhamdulillah, semenjak saya bertemu dengan leader-leader Empower ( million thanks tu Aina, Bidi, Faizal, Amran, Abid, Shahir, Shukor, Abg Yazid MCM dan yang lain-lain ) kehidupan saya berubah...mungkin dari segi fizikal tak ketara sangat, tetapi saya berubah dari segi minda...Minda adalah segala-galanya....

Ramai orang hari ini diprogramkan minda mereka untuk mendapat gaji pada hujung bulan...Sudah tentulah mereka hairan bagaimana ahli-ahli Empower mendapat gaji bulan pada setiap hari...Bagi saya, ianya taklah menghairankan sebab saya dah tahu macamana caranya untuk mendapat sekurang-kurangnya RM1,000 sehari dengan cara yang halal...Perniagaan ini amat teguh dan hampir tiada risiko...

Leader-leader Empower ~ Unstoppable selalu membawa saya ke seminar-seminar jutawan...saya dah sedar selama ini saya telah menjadi HAMSTER...dari saat berganti minit...dari minit berganti jam..dari jam berganti hari...dari hari berganti minggu..dari minggu berganti bulan..dari bulan berganti tahun dan dari tahun berganti dekad...Sedekad lamanya saya bekerja makan gaji tetapi masih tak boleh simpan RM5000...hmm...bos bos saya pula sering bertukar kereta dan enjoy bercuti ke luar negeri...INI BUKAN LIFE YANG SAYA MAHUKAN...Saya juga yakin anda juga mempunyai perasaan yang sama...Beza antara saya dan anda semua ialah BERANI UNTUK BERUBAH...

Saya masuk perniagaan ini bukan untuk faham, tetapi untuk mengubah taraf hidup...sedangkan ramai orang di luar sana masih ternanti2 apakah peluang yang ada di depan mata mereka..tapi bila peluang tu datang, banyak pula alasan yang diberi...

ALASAN :

1 ) nak fikir dulu lah
2 ) nak RM100,000 tapi RM500 pun tak nak keluarkan
3 ) nak faham dululah ( memang perlu faham, tapi faham yang asas sudah ler..yang penting syarikat yang kita join to Legal..yang penting BUAT DULU, BARU LA TAU )

4 ) kawan aku buat tak jadi..hmm..tak payah la join..( kenapa nak ikut orang yang gagal )

Bagaimana nak buat duit RM100,000..semua orang boleh buat..cuma nak dengan tak nak jer..

Tanpa cuba melangkah, kita tak akan ke mana..tak lama lagi, ura-ura petrol RON95 akan naik harga lagi...apakah tindakan kita selepas ini...? Barang sudah tentu naik harga...sampai bila kita nak jadi DEFENDER...? EMPOWER ~ UNSTOPPABLE membimbing kita menjadi striker...

Seminar Ilmu UNSTOPPABLE


UNSTOPPABLE menganjurkan kita berkawan dengan orang-orang yang berfikiran POSITIF...!!!


Sudah-sudah la berfikiran negatif...kita memandang rendah kat orang sekalipun, takde gunanya..satu sen pun kita tak dapat..lebih baik kita jadi diri kita sendiri...kalau tak nak ubah demi diri sendiri, ubahlah demi keluarga dan anak-anak...tak rugi pun...

Saya dan anda semua adalah sama..yang membezakan saya dengan anda ialah BERANI UNTUK BERUBAH DAN TIDAK LAGI BERGURU DENGAN ALASAN...

Kalau anda rasa ada menyimpan hasrat untuk mengubah taraf hidup dan ingin mengetahui bagaimana caranya untuk menyertai Empower, boleh hubungi saya di talian 012-297 2898...

WALLAHUALAM...

P/S :
ISI BORANG RINGKAS DI PERENGGAN BAWAH ENTRI INI..INSYAALLAH ANDA AKAN SAYA HUBUNGI SECEPAT MUNGKIN...

DENGARLAH KATA HATI YANG PERTAMA KERANA IANYA ADALAH SUARA HATI ANDA...

JANGAN DENGAR SUARA HATI YANG KEDUA KERANA IANYA ADALAH SUARA SYAITAN YANG BERBISIK DI HATI ANDA...SYAITAN BERBISIK SEBEGITU RUPA KERANA MEREKA HANYA NAK KITA KEKAL DI DALAM KEADAAN KEMISKINAN DAN AKHIRNYA KITA SENDIRI AKAN MENUJU KEKUFURAN...



Friday, 11 February 2011

Millionaire In The Making...Siapa Nak Ikut...? Anda Adalah Jutawan Seterusnya

Pada tanggal 9 Februari 2011, sekali lagi saya telah melangkah setapak lagi ke hadapan untuk menimba ilmu..Kali ini saya sekali lagi didedahkan oleh leader-leader EMPOWER ~ UNSTOPPABLE untuk menghadiri seminar Inspirasi Bersama Mentor..Ramai ahli EMPOWER yang datang dan juga team-team UNSTOPPABLE yang lain...Ada yang datang dari Johor, Terengganu, Kedah dan Singapura...Yang dari Indonesia dan Bangladesh pun ada...Speaker ini adalah idola utama saya...Beliau ialah Cikgu Ahmad Amirudin...Setahu saya, untuk menghadiri majlis-majlis ilmu sebegini biasanya akan dikenakan bayaran dalam RM1300 - RM1500...Tetapi, seminar ini dilangsungkan setiap hari Rabu dan ianya secara PERCUMA...Alangkah ruginya kalau sesiapa yang terlepas peluang ini...atau mereka yang masih BANYAK ALASAN...
Topik yang dibincangkan pada malam itu ialah CHANGE YOUR LIFE IN 30 DAYS...Banyak ilmu-ilmu yang saya belajar di sini dan ianya tidak terdapat di dalam mata pelajaran pendidikan formal...Setiap patah perkataan yang diucapkan oleh beliau adalah ilmu yang tidak harus dipandang enteng...saya bukanlah nak mengagungkan sangat beliau ni, tetapi saya berasa amat bertuah kerana semuanya saya perolehi secara PERCUMA..tiada apa yang lebih murah selain dari PERCUMA....



Saya juga dapat menaikkan lagi aura dan semangat saya untuk merancang strategi di dalam perniagaan ini...Semuanya di dalam perancangan saya...



Beginilah keadaan sebelum majlis bermula...jam 8 malam kerusi dah penuh...Majlis bermula pada jam 9.30 malam...



Saya bersama rakan-rakan UNSTOPPABLE yang lain..Terima kasih UNSTOPPABLE kerana memberi pendedahan ini...Matlamat utama UNSTOPPABLE ialah membimbing kita menuju ke arah kebebasan kewangan...Individu di sebelah saya ialah saudara Amin..

Setelah selesai majlis, saya sempat bergambar dengan salah seorang jutawan senyap yang sukses melalui perniagaan ini iaitu Mejar Mazli...Beliau adalah seorang yang amat kelakar...Masa nak ambil foto ni, beliau sempat lagi bergurau : " Dik, kita posing baring lagi sempoi...!! Ada berani..??" ha ha ha...Walaupun telah bergelar jutawan, beliau masih lagi bekerja..Siapa kata kalau kita kaya akan lupa diri....? Kalau lupa diri tu, silap sendiri la...


Di bawah adalah sedutan videoklip di akhir majlis..


Sebelum saya menyertai UNSTOPPABLE, saya kurang keyakinan diri apatah lagi nak berucap di depan orang ramai...


Tetapi kini, saya bercakap tak henti-henti sebab terlalu banyak benda kat dalam kepala...meluru-luru nak keluar ke hujung bibir..


Dan hari ni saya dah boleh berucap di khalayak ramai dan memberi latihan kepada ahli-ahli baru...Kesemuanya adalah hasil usaha saya sendiri untuk berubah dan dibantu oleh leader2 Empower yang rata-ratanya telah memperolehi kebebasan kewangan...Motivasi diri saya telah bertambah dan akan meningkat naik...Insyaallah...!!! 


Ramai orang takut nak keluarkan modal...macam-macam alasan yang diberi...Modal tak ada sebab mereka sendiri yang mintak...ungkapan di mulut adalah satu doa...tapi kalau shopping ada plak duit...hmmm...Macam-macam alasan manusia sekarang ni...Nak dapat duit RM100,000 tapi nak korbankan duit seciput RM1000 pun tak nak...

Thursday, 10 February 2011

Jangan Jadi Macam Hamster

Assalamualaikum dan selamat Sejahtera saya ucapkan terlebih dahulu saya ucapkan kepada para pembaca...entri hari ni agak berlainan sedikit dari biasa...hmmm...sebelum anda baca entri ni, diminta anda klik terlebih dahulu pada gambar di bawah dan lihat perubahan gambar yang berlaku....
Apa tafsiran anda selepas melihat gambar tersebut...? Sebenarnya, 95% di kalangan orang-orang kita berada di dalam situasi ini...Jadi macam Hamster...lari setempat...laju plak tu... tapi tempatnya di situ juga....Dalam kehidupan orang2 sebegini, hidup mereka dikawal dan ditentukan oleh orang lain...Mereka bukannya tak sedar, tetapi apa yang membelenggu mereka ialah TAKUT UNTUK BERUBAH...Ramai orang takut mengalami kegagalan dalam mencapai tujuan hidup tetapi mereka tidak menyedari bahawa kegagalan itu hanyalah bersifat sementara sahaja...Ianya hanyalah dalam jangkamasa waktu yang pendek...BUKAN UNTUK SELAMA-LAMANYA....


Akan tetapi, mereka yang langsung tak mahu mencuba sesuatu untuk kehidupan sendiri akan mengalami kegagalan buat selama-lamanya...Maksud kegagalan dalam konteks ini ialah gagal mencapai impian yang diimpikan...Semasa kecil, ramai dikalangan kita pernah diacu soalan " Dah besar nak jadi apa....?" ..Dah tentu  kita akan menjawab nak jawat jawatan yang besar-besar belaka....nak pakai kereta besar...nak duit menimbun-nimbun...Itu semua adalah impian...Tetapi pada hari ini, berapa kerat sahaja yang menikmati impian itu...? Bagaimana kehidupan anda sekarang...? Sekiranya anda masih ditakuk yang sama, anda telah membohongi diri anda sendiri...


Ramai juga dikalangan kita tahu bahawa tanpa ilmu, kita tidak boleh berjaya...Jadi, kenapa kita tidak kejar ilmu itu...? Di sini ada beberapa sebab :


1 ) Banyak alasan - selalu berkata tak ada masa kerana bekerja, tak ada duit / modal dan sebagainya...


2 ) Takut - Selalu berkata dah banyak kali kecundang dalam perniagaan sana sini ( walhal tak pernah join pun...cuma selalu dengar cakap orang yang gagal )


3 ) Selalu memikirkan masalah tanpa berusaha menyelesaikannya...Dari sibuk memikir masalah, lebih baik fikir pada untung...selesailah masalah tu nanti...Orang selalu berkata duit bukan penyelesai segala masalah tapi banyak masalah yang berlaku hari ni adalah disebabkan duit...


4 ) Berfikiran negatif - ramai orang berfikiran negatif sebab hari-hari membaca berita-berita di media cetak dan televisyen...muka depan akhbar dah ada gambar-gambar berdarah dan putus kepala...


5 ) Ego yang melampau - Mereka selalu berkata tak kaya pun takpe lah nanti lupa diri..orang-orang begini kebanyakkannya menuju ke arah kekufuran..Rasulullah tak suka umatnya miskin....Orang kaya yang pernah saya jumpa, makin dia kaya makin dia tunduk dan sujud ke bumi....jauh sekali nak sombong...orang yang belum kaya dah sombong di tahap yang melampau...


6 ) Selalu berkata bisnes sana haram bisnes sini haram ( walaupun dah ada pengiktirafan halal )  tetapi tak nak pula jadi ustaz...


7 ) Berfikiran sempit - kurang membaca menjadikan fikiran seseorang itu tumpul....dari hari membawa ke bulan...dari bulan membawa ke tahun...asyik buat benda yang sama dan mendapat hasil yang sama..


8 ) Selalu komplen / merungut mengenai kerja / tugasan yang diberi oleh bos walhal mereka sendiri yang mengisi borang kerja tanpa disuruh jauh sekali dipaksa...Dah lah merungut, tiada pula tindakan yang dibuat...orang sebegini diibarat Nak masuk syurga tapi tak nak sembahyang...yang lebih teruk sekali Nak masuk syurga tapi mati pun tak mahu....


9 ) Salahkan orang lain - gagal disebabkan diri sendiri tapi salahkan orang lain / syarikat...Perniagaan dah berlesen tetapi masih lagi kata syarikat itu penipu ( sebenarnya orang itu sendiri yang tak tahu berniaga )..kalau hari ini pihak kementerian pun dah bagi lesen, tetapi mereka masih lagi berkata sebaliknya, mereka adalah orang yang 'lebih hebat' bercakap dari menteri itu sendiri..dan mereka yang mempercayainya diibarat lembu dicucuk hidung...mengiyakan apa yang tidak diketahui dan diselidikinya terlebih dahulu...


Sudah-sudahlah dengan sikap yang negatif dan bersikap banyak alasan...ianya takkan mengubah hidup kita... kita tak akan ke mana...Dunia hari ini dah berubah...banyak perkara-perkara IMPOSSIBLE dah menjadi POSSIBLE...Kita juga mengakuinya tetapi masih beralasan....untuk mengelakkan kita beralasan, ikuti tips ini...APABILA MELIHAT SESUATU PELUANG, DENGARLAH SUARA HATI YANG PERTAMA ( IANYA BERSUARA KUAT DAN LANTANG )...APABILA HATI PERTAMA BERSUARA, SUARA HATI KEDUA AKAN MENYUSUL ( DENGAN SUARA YANG LEMAH GEMALAI ) DAN IANYA MENIDAKKAN PELUANG ITU...SUARA HATI YANG PERTAMA ITU ADALAH DIRI ANDA DAN SUARA HATI YANG KEDUA ITU ADALAH SYAITAN...


KALAU ANDA CERDIK, NAK IKUT SIAPA...?


LISTEN TO YOUSELF, NOT WHAT OTHER PEOPLE SAY ~ JON BONJOVI

Wednesday, 9 February 2011

Rakyat Semakin Banyak Hutang....Apakah Langkah Kita?

PERUBAHAN DASAR YANG RADIKAL DIPERLUKAN UNTUK MENGURANGKAN HUTANG ISI RUMAH DAN MENINGKATKAN PENDAPATAN BOLEH BELANJA RAKYAT

Dipetik dari tukartiub.blogspot.com

Menurut Zeti Akhtar Aziz dan statistik bulan Bank Negara Malaysia, pada akhir November 2010 hutang isi rumah telah mencecah RM577 bilion iaitu bersamaan dengan 74% dari Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK). Daripada jumlah itu, RM118 bilion adalah pinjaman kereta, RM22 bilion adalah pinjaman peribadi dan RM225 bilion adalah pinjaman perumahan. Ini menimbulkan dua persoalan besar:


1. Pinjaman perumahan dan pinjaman kenderaan yang menjadi sebahagian besar hutang rakyat adalah hutang yang tidak dapat dielakkan, kerana rakyat sekurang-kurangnya memerlukan rumah dan kenderaan 

2. Jumlah hutang kredit kad yang ditanggung rakyat adalah terlalu tinggi, dianggarkan berjumlah RM200 bilion yang mungkin menunjukkan rakyat menggunakan kredit kad untuk menanggung perbelanjaan harian 

Angka-angka ini menunjukkan prospek yang malap bagi ekonomi negara dan keupayaan rakyat menikmati taraf hidup yang lebih baik, terutamanya apabila kadar gaji tidak meningkat sekian lama. Nisbah 74% “hutang isi rumah kepada KDNK” adalah merunsingkan apabila kerajaan juga terus mengumpulkan hutang negara yang telah melebihi kadar 50% kepada KDNK buat pertama kali dalam sejarah. Kadar keberhutangan sebegini bermakna pendapatan boleh belanja rakyat adalah semakin rendah setiap tahun.


************************************

Sedarkah kita di tahap mana...? Berhenti jadi DEFENDER sebab kita tak akan menang...JADILAH STRIKER MULAI HARI INI...!!! KLIK SINI 

Tuesday, 8 February 2011

Persiapan Menjadi Jutawan...Ubah Sikap Anda Dulu...Buang Alasan

Alhamdulillah...Setelah beberapa lama berkecimpung di dalam perniagaan ini, hasilnya telah saya nikmati...Barulah saya faham betapa pentingnya menghargai IMPIAN...Semenjak kecil, kita bercita-cita besar...Kita janji dengan ibu kita, bapa kita, abang2 kita dan kawan2 kita..."Saya nak jadi PILOT, ARCHITECT, ENGINEER, DOKTOR, LAWYER" dan sebagainya....Dalam keadaan kita masih di dalam Learning Process untuk hidup, kita telah mula memasang impian walhal kita tak tahu ranjau duri yang perlu ditempuh...Tetapi kini, semuanya dah tinggal janji sahaja...Inilah namanya Angan-angan tahi ayam....


Semenjak saya menyertai komuniti Team EMPOWER ~tuned by UNSTOPPABLE, saya telah mula menghargai semula impian saya masa kecil-kecil dulu...Saya impikan tinggal di rumah yang besar, memandu kereta mewah dan mempunyai duit yang menimbun-nimbun....Saya hampir memikirkan tiada jalan untuk menjadi kaya mahupun menjadi jutawan kerana minda saya telah diprogramkan untuk Makan Gaji...Bagi saya, makan gaji itu sudah memadai untuk meneruskan kehidupan susah dalam selesa...


Tetapi sebenarnya bukan ini yang saya mahu dalam hidup saya...Setiap hari bangun pukul 6 pagi dan menempuh kesesakan lalu lintas....kena buat kerja dan tugasan yang banyak ( walhal dalam appointment letter saya Scope Of Work hanya sedikit sahaja )...tetapi, inilah yang terpaksa dilalui oleh seorang pekerja swasta seperti saya...Gaji tak sepadan dengan kerja...lepas tu mengeluh masalah tak sudah-sudah...masa untuk bersama dengan anak kembar saya pun dah semakin terhakis...Secara sedar atau tidak, anak-anak saya telah membesar...aduhai...terasa cepat betul masa berlalu...bayangkanlah, hanya kerana kesibukan tugas, saya terlupa 90 % masa saya bersama keluarga...Gaji yang diperolehi pula hanyalah digunakan ke arah liabiliti...BUKAN INI YANG SAYA MAHUKAN....!!!!





Aura bersama Jutawan Superb Cikgu Ahmad Amiruddin


Lantas, saya berusaha mencari jalan keluar dari semua permasalahan ini...Semangat berkobar-kobar untuk mengubah nasib hidup, tetapi saya tak tahu nak bermula dari mana....Alhamdulillah, semenjak saya diperkenalkan dengan Leader2 Empower, saya telah menemui kehidupan saya semula...Saya mulai faham bagaimana nak dapat pendapatan sekurang-kurangnya RM1,000 sehari dengan cara yang halal....Ramai orang mengatakan bisnes ini gila kerana mereka telah diprogramkan untuk mendapat duit hanya di hujung bulan...Oleh kerana mempunyai sikap TAK MAHU AMBIL TAHU, mereka sanggup membiarkan diri mereka dibelenggu hutang yang tak sudah-sudah sedangkan lagi beberapa bulan sahaja kita akan merayakan semula 1 Syawal ...Lihatlah betapa pantasnya masa berlalu...Ego yang tinggi menguasai diri...


Aura bersama jutawan Bob Akar ( Kumpulan Akar )
Berikut adalah rakaman audio sharing beliau bagaimana kehidupan beliau dari hidup susah sehinggalah bergelar jutawan 

Apakah alasan anda selepas mendengar rakaman ini...?


Profile Facebook Abg Bob Akar KLIK SINI 
Ramai orang beranggapan jalan hidup sebegini adalah mengarut...begitu juga persepsi saya pada mulanya...Ramai orang takut nak kaya atas BEBERAPA ALASAN YANG BODOH :


1 ) takut dirompak, dibunuh, diculik dan sebagainya
2 ) biarlah tak kaya sebab nanti lupa diri...( tapi merungut bila tak ada wang )
3 ) berlagak dan tak sedar diri tu tak kaya tapi berpura-pura kaya...pakai kereta besar tapi semuanya hutang...tak semena-mena,  orang yang betul2 kaya pula yang terkena tempiasnya...



Aura bersama Jutawan Muda Muhammad Taufeeq Rosyidi
Profile Facebook beliau KLIK SINI
Apa yang saya perhatikan jutawan-jutawan Melayu di dalam perniagaan ini, kebanyakan mereka adalah terdiri dari kalangan orang-orang biasa sahaja...mereka berjaya atas desakan hidup...mereka berjaya kerana berani untuk berubah...Apa yang menginsafkan saya, semakin mereka kaya ( pendapatan melebihi RM20 ribu sehari ),  mereka semakin sujud ke bumi Allah....Ini membuktikan mental orang-orang kita yang selalu merungut adalah terlalu lemah kerana tiada tindakan dilakukan.......Kenapa tiada langsung keinginan untuk menjadi kaya? Bukankah kekayaan mereka itu boleh digunakan untuk manfaat orang lain....? Orang sebeginilah yang selalunya akan menuju ke arah kekufuran...sanggup main nombor ekor semata2 nak bayar hutang, pinjam ah long dan berpendapat kerja makan gaji adalah jalan terakhir dalam hidup...tak berapa nak cerdik lah..


Aura bersama Jutawan Rosli Selasih ( Pemuzik & Komposer )
Profile Facebook beliau KLIK SINI
Aura bersama Jutawan senyap En. Jamil
Petikan klip audio sharing dari Jutawan En Jamil






Aura bersama Siffoo Khairol R ( Bassist Kumpulan Akar )
Profile Facebook beliau KLIK SINI


Semenjak menyertai komuniti Team EMPOWER ~tuned by UNSTOPPABLE, saya telah mula berjinak-jinak dengan buku-buku kejayaan...apa yang saya pelajari, sebenarnya tak susah nak berjaya kalau  buang virus 3M :




1 ) Malu
2 ) Malas 
3 ) Monyok


manakala kalau nak berjaya kena ada 3S :
1 ) Sabar
2 ) Sanggup
3 ) Sacrifice ( pengorbanan )


Kini tanpa mempedulikan mulut-mulut bisa orang lain, saya mengorak langkah bersama networker saya untuk sama-sama mencorak langkah ke arah mencapai matlamat hidup iaitu Success And RetireYoung...kami bersepakat untuk pergi umrah bersama-sama dan membawa keluarga masing-masing pada tahun depan...Insyaallah...Tiada alasan lagi selepas ini kerana ALASAN itu saya dah buang jauh-jauh dari minda saya...alasan tak akan buat saya maju...
Cik Ainalina dan Cik Azni Jais juga mempunyai impian....Kami bersama-sama tukarkan impian tersebut kepada tindakan di bawah bimbingan UNSTOPPABLE....Jalan kami adalah benar dan lurus...tiada siapa yang dapat menghalang kami dari mencapai kejayaan selain dari kuasa Allah Taala...


Just A Lil Bit Words :


1 ) KEGAGALAN SEBENAR IALAH KEGAGALAN MENCUBA


2 ) SEBUTLAH SEKURANG-KURANGNYA SEKALI SETIAP HARI : "HARI2 AKU AKAN SUCCESS..." LIHATLAH HASILNYA...


3 ) ILMU TAK CUKUP TIDAK MENGAPA, ASALKAN ADA SEMANGAT....ILMU BOLEH DICARI, TAPI SEMANGAT HANYA ANDA YANG TAHU DI MANA NAK CARI...


4 ) SELAMA INI MINDA DIPROGRAM " TERIMA DUIT GAJI SETIAP HUJUNG BULAN"...SEMENTARA SAYA PULA DAH DIPROGRAM MENERIMA GAJI HARI2 DAN HASILNYA PUN MEMANG DAH PUN SAYA DAPAT...KALAU CERDIK, NAK YANG MANA?


5 ) SEMUA ORANG TAHU TANPA ILMU TAK BOLEH SUCCESS...JADI, KENAPA TAK NAK KEJAR ILMU..? SEDARKAH ANDA SELAMA INI BERGURU DENGAN ALASAN?


6 ) BUANG FIKIRAN NEGATIF, ANDA AKAN TEMUI DIRI ANDA YANG BARU...


7 ) LETAKKAN OTAK KITA DALAM KEADAAN RELA UNTUK BELAJAR, JANGAN ASYIK BERI ALASAN...


8 ) BARU 3 BULAN SAYA BERADA DI DALAM TEAM EMPOWER, SAYA ADALAH SALAH SEORANG LEADER....ANDA...? LEADER KE IKAN BELIDA?


9 ) RAMAI ORANG TAK MAMPU UKUR KEMAMPUAN DIRI SEBAB TAK PERNAH MENCUBA..DAH CUBA PASTI NAK BUAT SAMPAI JUTAWAN...


10 ) REFORMAT DIRI ANDA MULAI SEKARANG...? NAK WINDOW 7 KE APPLE MAC? KALAU CERDIK PILIH YANG MANA?


MEREKA KAYA, MEREKA HEBAT, MEREKA MEWAH...? TETAPI KENAPA MEREKA SEMAKIN SUJUD KE BUMI....?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms